Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Familieopstellingendag Ziekte en Symptomen

17 maart, 2016 om 09:30 - 17:30

€ 85

Heelheid Kim Lakke HartVerstand

Leef jij je leven aan de hand van je symptoom? Ben jij leidend? Of je symptoom ten opzichte van hoe je leeft?

“Familieopstelling als ingang om te relateren aan ziekte en gezondheid”

Met elk symptoom, diagnose of ziekte kan worden gewerkt: astma, spastische darm, depressie, ADHD, kanker ed.

Begrijp je waarom je een symptoom hebt en of dat uit een familieband komt? Als je het begrijpt kun je er wat aan doen om een eerste stap te maken. Om te helen en er anders mee om te gaan.

Als moeder van een gehandicapte tweeling en mijn specialisme in mijn vak over KOPP-kinderen maakt dat ik nieuwsgierig ben naar diepere verbanden en oorzaken in familiesystemen.
Mijn eigen zienswijze op ziekte is 180 graden gedraaid na het doen van de masterclass opleiding van arts Stephan Hausner en dat was al heel behulpzaam. Het levert me mildheid op en diepe dankbaarheid. En dat is een hele fijne energie in plaats ervan weg te willen of buiten te willen sluiten.

Bij anderen en bij mezelf heb ik in opstellingen gezondheidsklachten en psychische problemen direct zien oplossen of na opstellingen geleidelijk zien verdwijnen. Een familieopstelling brengt echter niet altijd een oplossing in de vorm van directe genezing of een sneller herstel van de fysieke of geestelijke gezondheid. Soms gaat een gezondheidsopstelling in essentie om het aanvaarden van het eigen lot. En dat biedt transformatie op zielsniveau.

Om er voor te zorgen dat jouw zelfhelend vermogen wordt geactiveerd kijken we naar je hele familiesysteem. Veel gezondheidsklachten blijken samen te hangen met het “onbewust” niet helemaal kunnen of willen nemen van het leven. En is het interessant om te kijken waar dat vandaan komt. Transgenerationeel trauma kan de oorzaak zijn of buitensluiten van een familielid of belangrijke gebeurtenis.

Het opstellen van jou en je symptoom vertelt veel over hoe jij je verhoudt tot je symptoom. Leun je op het symptoom of plakt het symptoom op jou? Als mogelijk je vader en moeder en broers/zussen worden opgesteld kun je zien hoe je symptoom op hen reageert. Dat vertelt of het symptoom meer gebonden is aan de lijn van je moeder of je vader. Soms zijn er familiedynamieken die, als ze eenmaal zijn bloot gelegd, helderheid kunnen geven in de eerste stap naar de oplossing. Soms kunnen we tijdens de familieopstelling deze stap al zetten. Bijvoorbeeld een buitengesloten familielid weer in ere herstellen, of de dynamiek rond daderschap en slachtofferschap verlichten. De heling vindt plaats op het diepe niveau van ons bewustzijn waar de verstrikkingen liggen.

Soms is er direct verlichting na een familieopstelling zoals een deelnemer van onze dag in november vertelde, dat ze bijna de hele dag aanwezig kon blijven terwijl ze had verwacht na haar opstelling te moeten gaan liggen. Ze kon zelfs wandelen in het nabij gelegen bos en daarna nog deelnemen als representant tegen haar eigen verwachtingen in (burn-out).

“Zie jij je symptoom als belemmering? Dan zie ik je graag in mijn praktijk in Naarden of in Haarlo op Erve Veldink.”

De dag is inclusief vegetarische lunch en thee.
Vraagstellers betalen 85 euro voor deze dag.
Representanten zijn van harte welkom voor 50 euro.

Je kunt ook deze dag ook met een retraite of overnachting boeken:
Deze week geeft naast de familieopstellingdag alle tijd voor rust. Wandelen in het nabij gelegen bos, genieten van de saunafaciliteiten, een massage door Kim Lakke of craniosacraal-behandeling door Eef van Leeuwen. Bij het begin is een coachgesprek en ook bij de afsluiting is er een afrondingsgesprek. Kim gaat in de ochtend na het ontbijt op woensdag zenwalken en in de avond is er tandava-meditatie dans, dit is optioneel. Je kunt ook de tijd nemen om de stilte in te gaan of aan je boek te werken bijvoorbeeld.

Cranio-behandelingen kunnen vergoed worden uit de aanvullende verzekering.
Wij zijn behoorlijk flexibel en bereid tot maatwerk, dus heb je een vraag of het nog wat anders kan, bel of mail naar Eef 0545-261448, eef@erveveldink.nl.

Meer weten:

http://www.hartverstand.nl/agenda/retraiteweek-met-oa-familieopstellingenthema-ziekte-en-symptomen-craniosacraal-massage-dans-en-rust/

http://www.erveveldink.nl/index.php/retraites/groep

http://www.deva-agenda.nl/reis/retraiteweek-met-oa-familieopstellingenthema-ziekte-en-symptomen-craniosacraal-massage-dans-en-rust/

http://rishis.nl/nl/upcoming-events/eventsView/_name_retraite-beleef-familieopstellingen-op-een-prachti-281/

12622332_1203245279705374_4718707493708661205_o

Relateren Kim Lakke HartVerstand

Gegevens

Datum:
17 maart, 2016
Tijd:
09:30 - 17:30
Kosten:
€ 85

Locatie

Erve Veldink
Eibergseweg 42
Haarlo, 7273 SR
+ Google Maps