Talentenspel

Spelenderwijs wijs worden

Online coaching met het Talentenspel kan nu! Zeker nu met de Covid-19 restricties is dit een hele fijne optie! Wil je toch liever een één op eén fysieke afspraak dan kan dat in de praktijk met 1,5 meter afstand en alle maatregelen zoals de RIVM die voorschrijft.

Talentenspel is er ook voor koppels en groepen!

Het Talentenspel brengt je in verschillende delen inzicht in jouw talenten. Je maakt kennis met wat jou drijft, waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Het is een instrument om op een speelse manier en snel de diepte in te gaan op zoek naar je bezieling en passie. Je bepaalt zelf hoe ver je gaat. Als talentencoach begeleidt ik je daarin.

Uitgangspunt van het Talentenspel is dat ieder mens twaalf talenten heeft. Je maakt in het spel gebruik van het beeld van een innerlijk koninkrijk waarbinnen jouw talenten werkzaam zijn. Uit ruim tachtig talenten kies je er twaalf die jouw innerlijke koninkrijk vertegenwoordigen.

In het eerste deel van het spel maak je kennis met jouw twaalf talenten. Je kijkt naar wat die talenten voor jou doen en wat ze nodig hebben. Je lost conflicten op, laat ze relaties aangaan, en je krijgt helderheid over hoe je ze kunt inzetten in jouw leven. Het eerste deel speel je op het eerste spelbord, waarop de vier elementen (aarde, water, lucht en vuur) zijn terug te vinden.

In het tweede deel van het spel geef je je talenten een plaats op het tweede speelbord: de levensboom. Hiermee krijg je inzicht in de plaats die deze talenten innemen: welke talenten gebruik je voor jezelf, voor je werk en voor jouw persoonlijke ontwikkeling? Het bijzondere van de methode is dat je snel en speels inzicht krijgt in wat jou werkelijk drijft, wat je levensmissie is.

Op basis van oude wijsheid
De basis van het Talentenspel wordt gevormd door archetypen, mythen, de vier elementenleer, de mystiek van de twaalf, de reis van de held en de Kabbala levensboom. Het Talentenspel is verder gebaseerd op het werk van Joseph Campbell, Carl Gustav Jung en Ken Wilber.

Investering:
Het spelen van het spel duurt gemiddeld 5 sessies met de volgende opbouw:
Sessie 1: uitzoeken van je talenten en neerleggen op het 1e spelbord en 1e kennismaking van een paar talenten. (3 uur)
Sessie 2 en 3: wederom neerleggen op het eerste bord je van talenten voortgang bespreken en 2e ronde kennis maken met je talenten in de imaginatie. (3 uur)
Sessie 4: wederom neerleggen van je talenten op 1e bord we noemen dat inchecken. Dan gaan we over naar het 2e bord mits alle talenten in de imaginatie voorbij zijn gekomen en er rust heerst in het managen van deze talenten en ze goed samen werken. Bij het neerleggen van het 2e bord ga ik je daarna uitleggen wat de talenten voor jou betekenen. En we sluiten af met het formuleren van jouw levensmissie . (3 uur)

Vaak is het zo dat er 4 tot 5 sessies nodig zijn om het 1e en 2e bord volledig af te ronden en te integreren.
Kosten zijn 70 euro per uur.

Vervolgens is het mogelijk een sessie te boeken waar we jouw talenten ‘lopen’ op de grond op de plek waar je ze op het 2e bord hebt neergelegd.
Dit is een fijne integrerende sessie waarbij de weg naar binnen je weer helderheid verschaft en verdieping op jouw talenten.
Sessie: gemiddeld: 2,5 uur tot 3 uur

Klik hier voor meer informatie over het spel