Tarieven en vergoeding

Tarieven particulieren

Individuele sessie € 125 (60 minuten) (vrijgesteld van btw) (soms vergoed aanvullende verzekering)
Verbindingmethodesessie  € 125 (60 minuten) (vrijgesteld van btw) (soms vergoed aanvullende verzekering)
Traumabehandeling exclusief btw € 125 (60 minuten) met een euro per minuut uitloop tot maximaal 90 minuten
Coaching Executives exclusief btw € 125 (60 minuten) met een euro per minuut uitloop tot maximaal 90 minuten
Vergevingsessie € 180* (120 minuten) (niet vergoed)
Ethische/filosofische sessie € 150* (90 minuten) (niet vergoed)
Relatietherapiesessie € 85 euro per persoon* (90 minuten) (niet vergoed)
De bedragen zijn inclusief 21% btw.

* Als de sessie langer nodig heeft dan 60 of 90 minuten dan wordt de factuur verhoogt met een euro per minuut.

– Studenten (vanaf 18 jaar) ontvangen per sessie 10 euro korting.

Vergoedingsmogelijkheden individuele sessie

Een groot aantal zorgverzekeraars vergoedt de consulten bij een LVNT-therapeut via aanvullende verzekeringspakketten. Aan onderstaande lijst kunnen geen rechten worden ontleend. Staat uw verzekeraar niet op de lijst, of twijfelt u. Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.

LVNT vergoedingenlijst therapeuten 2024

Intake gesprek

Indien gewenst ben je welkom voor een gratis intake gesprek. Deze vind telefonisch plaats en duurt tussen de 10 en 30 minuten. Dit gesprek is bedoeld voor jou om vragen te stellen aan mij over de methodieken en werkwijze die ik toepas op jouw specifieke vraag.

Annuleren

Bij verhindering kan de afspraak tot 48 uur van te voren worden afgezegd zonder kosten. Bij een latere afzegging wordt de helft van het factuurbedrag in rekening gebracht. Dit geldt ook als je niet bent gekomen.

Betaalt jouw werkgever?

Voor bedrijven en instellingen bedraagt het tarief € 120 (90 minuten), excl. 21% btw. Deze kosten zijn voor je werkgever fiscaal aftrekbaar.

Andere vergoedingsmogelijkheden 

Optie 1: Check uw CAO
Vakbonden en werkgevers (in o.a. de bankensector) zien gelukkig steeds vaker het belang van persoonlijke ontwikkeling in. Goed nieuws, want de kans is aanwezig dat in uw CAO een coachbudget is opgenomen. Dit bedrag is dan iedere jaar voor u gereserveerd door je werkgever en kan na overleg met je werkgever vrij besteed worden aan coaching of loopbaanbegeleiding. Het meest voorkomende bedrag is 500,- per jaar. Je kunt je CAO online vinden of bij je HR manager opvragen.

Optie 2: Ga de mogelijkheden na bij uw HR manager
HR beschikt vaak over een opleidings- of bijzonder budget wat besteed kan worden aan onder andere coaching. Goed om te weten: coaching is vergeleken met andere vormen van persoonlijke ontwikkeling zeer goedkoop en effectief voor bedrijven en wordt dus zeer vaak vergoed en zelfs gestimuleerd door HR managers! Heb je nog niet om een coachbudget gevraagd? Je kunt sowieso alvast een gratis oriëntatie gesprek plannen. Je gaat dan met mij tijdens het gratis oriëntatie gesprek of tijdens een coachgesprek als je al bent begonnen met je traject uitdenken hoe je je coachbudget met uw HR manager kunt bespreken. Ik kan tevens een passende offerte voor de HR manager maken waarin duidelijk het nut en doel van de coaching staan vermeld.

Optie 3: Ga de mogelijkheden na bij uw manager of de directeur
Soms gaat niet de HR manager over de uitgaven aan persoonlijke ontwikkeling maar uw manager of zelfs de directeur. Ook in dit geval kunt je gerust eerst een gratis oriëntatie gesprek plannen met met mij zodat ik je kan helpen met een plan en een offerte voorstel die je daarna kunt overleggen met de directeur of leidinggevende.

Optie 4: Belastingaftrek voor ondernemers
Kosten voor coaching voor zelfstandige ondernemers zijn aftrekbaar voor de belasting als bedrijfskosten.

Optie 5: Belastingaftrek voor particulieren
In bepaalde gevallen kunnen kosten voor coaching en loopbaanbegeleiding afgetrokken worden van de belasting. Het gaat dan om kosten die gezien worden als ‘studiekosten en scholingsuitgaven’. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden: de uitgaven moeten gericht zijn op je (toekomstige) beroep, er moet sprake zijn van een leertraject onder toezicht én het bedrag (min eventuele vergoedingen) moet hoger zijn dan 250 euro. Vraag aan de belastingdienst wat op dit moment de voorwaarden zijn.

Optie 6: Arbeidsongeschiktheidsverzekering
Mocht je een arbeidsongeschiktheidsverzekering hebben en bij mij een coachtraject gebruiken om weer aan de slag te gaan is er een kans dat je volledige coachtraject wordt vergoed. Ook dit kun je het beste vooraf informeren bij je verzekering. Ook kunt je denken aan bijvoorbeeld een auto-ongeluk waarbij de tegenpartij meebetaald voor revalidatie wordt mogelijk een coachtraject vergoed.

Optie 7: Subsidies van het UWV
Kijk voor een actueel overzicht van de UWV subsidies op de website.

Heb je vragen over of wil je een afspraak maken?  Neem contact op door te whatsappen naar 06-54646161  of email naar kim@hartverstand.nl. Ik beantwoord zo spoedig mogelijk je bericht.

Meer over mij

hartverstand_folder_def_web_2z6s-page2 hartverstand_folder_def_web_2z6s-page1