Vijf pijlers

Mijn begeleiding is gestoeld op 5 pijlers welke ik graag wil dat jij integreert in je leven. De winst van deze pijlers is jouw vrijheid. Hoe dat zit leg ik je in deze blog met liefde uit.

Autonomie

De eerste pijler is autonomie. Autonomie is hoe je jezelf tot de ander verhoudt. Autonoom handelen vraagt nogal wat van je. In de eerste plaats heb je daarvoor flink wat lef nodig. Het vereist van je dat je je vrijmaakt. Bijvoorbeeld van je culturele achtergrond. Je opvoeding. Het nest waar je uitkomt. ‘Je oordeelt en veroordeelt niet. Het is zoals het is’.

Heelheid

De tweede pijler is heelheid: mijn favoriet. Heelheid lijkt te gaan om ‘honderd procent goed’. In werkelijkheid draait het om het aanvaarden van wat –nog- niet heel is.
Een deel van jou is gezond, en daar ben je blij mee. Je koestert dat, bent er zelfs zuinig op. Maar jij hebt ook een ongezonde kant. Zolang dat niet de overhand krijgt, functioneer je ongetwijfeld prima. Verrassing; jouw ongezonde deel is tegelijkertijd je diamant. Je bent prachtig.

Identiteit

De derde pijler is identiteit. Wie ben je? Wat zijn je unieke patronen? Hoe doe je de dingen die je doet, en waarom? Ben je in staat jezelf te blijven, no matter what? Als je weet wie je bent, dan weet je wat je wilt en wat je verlangens zijn.
Op zielsniveau zet je de juiste stappen, omdat je niet alleen jezelf kent, maar ook je aspiraties. En dus je drijfveren. Je doet het goed.’

Integratie

De vierde pijler is integratie. Jij bent in staat om je persoonlijke groei vorm te geven in het leven van alledag. Als kind krijg je van papa en mama gereedschap mee. Daarmee kun je, eenmaal volwassen, omgaan met tegenslagen. Het is de kunst om de tool toe te passen in het dagelijks bestaan. Jouw kwaliteiten zijn je gereedschappen. Wat als je koffer onvoldoende is gevuld?

Zingeving

De vijfde pijlers, zingeving, is voor mij de meest spirituele pijler. Ieder mens heeft de kwaliteit om het eigen leven te ervaren als een schakel in een groter geheel. Jij en ik zijn niet meer dan een klein deel van iets onvoorstelbaar groots. Tegenover zingeving staat wanhoop. Jijzelf bepaalt hoe je aankijkt tegen een verloop van je leven. Kies je voor zingeving of voor wanhoop?

Deze vijf pijlers zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het één bestaat niet zonder ’t ander. Ook in jouw leven zijn ze onmiskenbaar aanwezig, zelfs al zie je dat nog niet. Lijd jij onder draaglast en wil je deze ombuigen naar draagkracht? Met hart en verstand help ik je daarbij.

Met hartegroet,
Kim Lakke


Kim Lakke

Psychosociaal begeleider - Relatietherapeut - Ouderschapsbegeleider- Trainer - Spreker - Opsteller