In de Media Transactionele Analyse

In de Media Transactionele Analyse

Schermafbeelding 2015-05-31 om 13.14.24

Wat biedt Transactionele Analyse (TA)?

TA gaat het over de communicatie tussen ons mensen onderling (Transacties en Spelen (spelletjes die mensen spelen)). Van daaruit wordt het verband gelegd met je interne wereld (3 Egotoestanden Ouder, Volwassene Kind en Script) en met de externe wereld, zoals je gezin of je werk. Het is fijn om disfunctionele communicatiepatronen te herkennen, te doorbreken en te transformeren. Hierdoor ontstaat een open communicatie zonder dubbele bodem en minder irritatie en onbegrip.

Met behulp van Transactionele Analyse gaan we samen op zoek naar de antwoorden op:

  • hoe zit ik als mens in elkaar?
  • hoe kan ik de samenwerking met anderen of tussen anderen verbeteren?
  • hoe kan ik de groei en verandering van mezelf en anderen stimuleren?
  • hoe is disfunctioneel gedrag te herkennen en te veranderen
  • hoe kan ik leiding geven aan mezelf?
  • hoe bevorder ik welzijn, professionaliteit en productiviteit?
  • hoe voorkom ik ziek worden als gevolg van psychische factoren?
  • hoe bevorder ik mijn effectiviteit in communicatie?
  • hoe bevorder ik kwaliteit en persoonlijke effectiviteit in mijn gezin of bedrijf?

In de persoonlijke begeleiding gebruik ik zelden alleen 1 methode. De kracht van verschillende methodieken is dat het resultaat na een sessie optimaal is.
Zo combineer ik uitleggen over je patronen en valkuilen veel Transactionele Analyse omdat het snel een helder herkenbaar beeld schetst. Een oefening zal bijvoorbeeld een NLP oefening kunnen zijn of vanuit de systemisch werken benadering.


Kim Lakke

Psychosociaal begeleider - Relatietherapeut - Ouderschapsbegeleider- Trainer - Spreker - Opsteller