Focussen Psychotraumatherapie Somatic Experience Traumaheling

Focussen

Veel leven we in het hoofd maar ons lichaam heeft ons zoveel te vertellen!

Focussen is een techniek die voortkomt uit psychotherapie. Het is een lichaamsgerichte ingang naar diepere ervaringen in of van jezelf. De techniek bestaat uit 5 stappen die wanneer je ze onder de knie hebt je zelf altijd kunt toepassen. Deze techniek zie je verwerkt in Somatic Experience (traumahealing), sastsang, vipassana, lichaamswerk, coaching en counseling.

Wanneer gebruik je het?

  • Als je het gevoel hebt dat je vastgelopen bent in therapie
  • Als je duidelijker zou willen weten wat je echt voelt
  • Als je wilt leren omgaan met overweldigende gevoelens
  • Als je je wilt bevrijden van blokkades of een verslaving
  • Als minder last wilt hebben van zelfkritiek en wilt leren meer van jezelf te houden zoals je bent
  • Als je graag heldere en ter zake doende beslissingen wilt nemen

Het leren focussen heeft vele subtiele facetten zoals; het aanleren van een vriendelijke en open houding, alles aanvaarden wat komt, er helemaal voor iemand zijn, in het moment zijn, blijven bij een vaag gevoel, stiltes laten gebeuren, verblijven in niet weten, het lichaam zelf laten bepalen hoe snel het gaat, gebruik maken van innerlijke resources.

Ervaringen

“Nu mijn vrouw vraagt wat ik voel, kan haar antwoorden. Eerst wist ik amper dat ik een lijf had. Door dit toe te passen weet ik wat ik voel en wat mijn behoeften zijn, echt een groot cadeau ook voor onze relatie”. Bram

“Ik heb best aardig wat meegemaakt in mijn opgroeien, mijn moeder is regelmatig opgenomen geweest en het was niet altijd veilig. Door de zachte betrokken begeleiding van Kim heb ik geleerd dat emoties me niet overweldigen. Dat geeft me zoveel kracht! En ik ben ook veel liever voor mezelf geworden en dat is echt helpend! Moniek

Ik werk met verschillende methodieken zoals Transactionele Analyse, Familieopstellingen, NLP, Voice Dialoque, Psychotraumatherapie, Geweldloze Communicatie, Verlies in Beeld, Inquiry.  Tijdens mijn begeleiding vervloeien al deze mooie methodieken samen tot wat het meest passend is voor jou als cliënt. Een focussessie is ook apart te boeken, los van een coachingtraject.

Heb je vragen over of wil je een afspraak maken voor een  Focussessie?  Neem contact op door te bellen naar 0654646161 of email naar kim@hartverstand.nl. Ik beantwoord zo spoedig mogelijk je bericht.

Meer over mij


Kim Lakke

Psychosociaal begeleider - Relatietherapeut - Ouderschapsbegeleider- Trainer - Spreker - Opsteller