Een cadeautje voor jou

Een verhaal… maar niet zomaar een verhaal. In de gedachtegoed van Toon Tellegen of oude mythologieën schrijf ik een verhaal op maat voor jou. In het helende verhaal zal je je herkennen in jouw dynamiek en jouw patronen. Het helende verhaal is eigenlijk een verpakt advies in wat je te doen hebt. Een mooie start voor 2015.


Cadeautje van mij voor jou, een helend verhaal:


De winkel van Mier

Er was eens een mier, hij had een winkel en in de winkel was Alles te koop. Alles?? Ja echt alles, van een tafel, een kaasschaaf, tot hoop, tot verdriet, echter verdriet ging zelden over de toonbank.
Mier begreep het wel, de dieren wilden liever geen verdriet en dan altijd komt dan de zin naar boven “Als de tranen van verdriet niet stromen dan krijgen de bloemen van geluk geen water”.
Zo was Mier in gedachten verzonken toen de winkelbel rinkelde.Er kwam iemand binnen. Leuk dacht Mier ben benieuwd waar ik vandaag iemand mee van dienst kan zijn.
Het was Beer. Goedemorgen Mier, zei beer. Goedemorgen Beer, wat is het vandaag wat ik voor jou kan doen? Beer zei: ik heb iets nodig tegen boosheid. Ik ben af en toe zo boos, zo verschrikkelijk boos, verwoesten kan ik dan… en soms Mier… dan doe ik dat ook, dan sla ik… dan schop ik…
Ok,zei Mier, ik heb wel pillen dat als je er elke dag eentje neemt, je die dag niet boos wordt.
Ja, zei Beer, die wil ik, die moet ik nu hebben. De Mier verzonk weer even in gedachten… hij zag in gedachten een plaatje van een hart. Het was het hart van Beer dat hoog op een troon zat en in zijn borstkas klopte. Het hart had twee armen en touwtjes in de handen. Het riep triomfantelijk. Ik ben de baas, ik bepaal hier, Ik controleer. Het was het controlerende hart. Hmmm dacht Mier het kan ook anders en als je touwtjes in handen hebt hoe kunnen de handen dan nog wat aannemen?
Beer werd Boos zeg MIERRRR waar ben je met je gedachten geef me de pillen, kom op, schiet eens een beetje op!!
Ja ja, zei Mier, een beetje geschrokken, en ging ze halen. Wat de klanten vroegen, dat kregen ze ook.
Beer had al weer bewijs… zie je…. Nu ben ik weer boos… ik had best geduld kunnen hebben. Het is maar goed dat ik die pillen krijg en ik neem ze elke dag!
Mier groette de Beer en dacht die zie ik vast nog wel eens terug.
En zo verstreken de dagen, weken en kwam er wel eens een klant die vertelde dan over een Beer die in het bos woont en nooit boos werd. Je kon hem plagen, stompen, zijn eten afpakken, eigenlijk kon je alles doen en hij werd nooit boos. Vreemd he… zeiden ze dan… en vertrokken weer met wat ze zelf nodig hadden.
Op een warme zomerse dag, kwam Beer weer in de winkel van Mier. Heel langzaam slenterde hij naar binnen. Hallo Beer zei Mier, wat fijn je weer te zien. Hoe gaat het met je?
Beer zei, nou Mier het is ook weer goed om jou te zien en langzaam krulde zijn mondhoeken naar boven tot een vermoeide glimlach. Wat kan ik voor je doen vroeg Mier. Nou zei Beer… ik ben zo moe, zo moe…
En toen zei Mier, kom loop maar even mee naar achter in de winkel waar ik wat thee en koffie heb, ik sluit de winkel wel even voor een uurtje.
Toen ze allebei een kopje warmte in hun handen hadden, begon Mier. Hij zei: Ik heb een verhaal ik zou je het graag vertellen. En Beer dacht…. Ik hoef alleen maar te zitten dus ja Mier vertel maar, ik luister graag.
En zo begon Mier te vertellen over een draak, een hele grote rode draak. Levend alleen in het midden van het bos. Op een dag zat draak lekker rustig te zitten, zoals eigenlijk altijd dus, heerlijk alleen en lekker rustig.
Maar het was die dag dat het voor het eerst sinds kindertijd weer gebeurde.
Een prik, een hevig por! Auuwwww dat doet pijn… grrr dacht draak wie prikt er nu een draak… en de volgende dag gebeurde het weer,en weer. En nu werd de draak bozer en bozer en dacht ik ben een draak, iedereen weet toch dat ik kan verslinden en verwoesten… hoe durven ze? En weer een por…en ja hoor daar ontplofte die… Vuurrrrrrrr overal vuur hij spoot vuur uit zijn bek en verwoeste daarmee het pad voor hem door het bos de weilanden daaromheen en hij stopte bij de stad en ging weer terug naar zijn stukje bos daar waar het nog niet was platgebrand en verwoest door zijn razernij. En hij dacht bij zichzelf… zo… dat boos zijn… dat is best wel heel erg lekker, zo af en toe….
En Beer zei enthousiast tegen Mier… jaaa zo af en toe een beetje Boos… gewoon om te zeggen… tot hier en niet verder. Dit is de grens… een beetje boos geeft energie dan voel ik me vast ook niet meer zo moe. Ik stop vandaag nog met de pillen.
De Mier glimlachte om Beer, die alle ingrediënten in zich heeft om het zelf heel goed te weten en te doen. Alles kan Beer, het zit allemaal in Beer zelf, wat een krachtige lieve Beer dacht Mier trots op zijn vriend. Hij nam afscheid met een knuffel en bij het vasthouden zodat het loslaten weer kon volgen fluisterde Mier in Beer zijn oor: ‘Laat ook wat water vloeien voor de verschroeide aarde van de draak’.

 

Geïnteresseerd in je eigen helende verhaal?
Twee sessies en een verhaal op maat voor jouw volgende stap?
Vraag direct een offerte aan 06-546 46 161 of mail naar Kim@hartverstand.thx2hns.nl
Tot en met 31 maart 2015 is er een korting van 150 euro op de totaalprijs.


Kim Lakke

Psychosociaal begeleider - Relatietherapeut - Ouderschapsbegeleider- Trainer - Spreker - Opsteller