Vergevingssessie balsem voor de ziel

Vergevingssessie balsem voor de ziel

Persoonlijke Groei ALMERE-1605-Hartverstand1

Stil…. Ik ben vooral even stil… En dat gebeurt niet vaak

Een vergevingssessie bij Willem Glaudemans raad ik echt iedereen aan.

In een prachtig pand in Utrecht heb ik verschillende thema’s benoemd en mee gewerkt.
– mijn vader – mijn moeder – mijn lichaam – mijn ex – mezelf.
Normaliter werk je per sessie aan 1 thema bijvoorbeeld je ex en niet 5 tegelijk. Echter wil ik graag zelf ook vergevingssessies gaan geven en ik ben ervan overtuigd dat je als begeleider eerst zelf door de stof en pijn heen moet om de methodiek door te kunnen geven. Na de sessie was ik een stuk rustiger, ervoer ik ruimte in mijn lijf, een vorm van zielenrust en een wezenlijk gevoel van dankbaarheid.

Vrijheid

Het gaat over verwachtingen los laten. Verwachtingen die je hebt van een “beter” verleden bijvoorbeeld. Zo mooi hoe Willem zelf kwetsbaar vertelde over zijn eigen proces, de pijn en kwelling die hij moest doorstaan om bij het boek en ritueel “vergeving” te komen. Van opgave naar gave, of anders gezegd naar talent.
Een vergevingssessie van een paar uur geeft een wezenlijke bevrijding van iets dat je vaak al langer met je meedraagt. Je integreert de ervaring en kunt daardoor vrede voelen met je verleden. Via de erkenning van de teleurstelling stop je ermee nog langer van de ander te verwachten dat die jou gelukkig gaat maken. Zo neem je verantwoordelijkheid voor jezelf, je eigen gedachten en je projecties op de ander.

Met een vergevingssessie maak je je verleden schoon, een cadeau voor jezelf en je al je relaties!

Vergevingsessies kun je ook zelf thuis doen bijvoorbeeld met het boek van Willem Glaudemans maar ook samen in begeleiding en dan ben je van harte welkom.

Tip: Boek van Vergeving; Een gids van wond naar wonder (Willem Glaudemans)
HartVerstand geeft in samenwerking met Almere Bruist 2x 1 vergevingssessie cadeau. Kans maken? Meld je aan voor de nieuwsbrief op www.hartverstand.nl en mail vergevingssessiecadeau naar kim@hartverstand.nl.

 

Een vergevingssessie is een mooie manier om losse eindjes af te sluiten


Kim Lakke

Psychosociaal begeleider - Relatietherapeut - Ouderschapsbegeleider- Trainer - Spreker - Opsteller