EFT Emotional Freedom Technique (tappen)

EFT

Lang geleden volgde ik met plezier bij Petra Kaemingk de Lange de training om te kunnen werken met Emtional Freedom Technique. Ik wilde toendertijd iedere traumabehandelingsopleiding volgen om zo de meest breed onderlegde traumatherapeut van Nedeland te worden. Inmiddels heb ik deze ambitie bijgesteld. Ik heb voldoende kennis opgehaald en toegepast in mijn praktijk. De verbindingmethode bestaat uit vele methodieken een beetje en vertel hier graag meer over Eft.

EFT (Emotional Freedom Technique) is een methode waarmee je emotionele bagage kunt loslaten en lichamelijke klachten kunt verminderen.

EFT kan toegepast worden bij:

Angsten en fobieën zoals bloosangst, spreekangst, vliegangst, autorij-angst, hoogtevrees, pleinvrees, claustrofobie, spinnenangst, faalangst etc.
Stressklachten en stress-gerelateerde klachten zoals hartkloppingen, uitstelgedrag, burn-out, overspannenheid, perfectionisme.
Heftige emoties n.a.v. heftige voorvallen en trauma’s, zoals boosheid, frustratie, verdriet, paniekaanvallen, hyperventilatie, machteloosheid, depressie, slachtoffergevoel, schaamte.
Rouwverwerking.
Gevoel van machteloosheid.
EFT is niet alleen een methode om mentale en emotionele bagage los te laten, EFT werkt ook bij een heel scala aan lichamelijke klachten, zoals:Migraine en andere vormen van hoofdpijn.
Rugklachten.
Spastische darm, ziekte van Crohn en andere darmklachten.
Maagklachten zoals brandend maagzuur, maagzweer.
Herstel na lichamelijk trauma, bijv. gebroken botten en/of verwondingen, hersenschudding, whiplash.
Menstruatieklachten.
Gewichtsverlies.
Zelfvertrouwen.
Examenstress.
Ontstressen.
en nog veel meer!
Emoties hebben een grote invloed op ons lichaam.

Ik maak een tap-programma voor mensen op maat als blijkt dat dit een ingang is die makkelijk thuis zelf toe te passen is.


Kim Lakke

Psychosociaal begeleider - Relatietherapeut - Ouderschapsbegeleider- Trainer - Spreker - Opsteller