Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Opstellingen met schaamte en schuld

25 januari, 2020 om 10:00 - 17:00

€ 95

Schaamte en schuld spelen in de behandeling bij vroeg getraumatiseerde mensen een belangrijke rol. De aanhoudende en vaak levensbedreigende traumatisering veroorzaakt levenslange belevingen van er niet te mogen zijn, niet te mogen leven, nietswaardig te zijn, eigenlijk als hele persoon te moeten verdwijnen. Deze devaluering van het zelf gaat gepaard met onverdraaglijke gevoelens van schaamte en schuld. Dit leidt tot diepe breuken in de relatie met zichzelf en in de relatie met belangrijke anderen waarin eenzaamheid en isolement, angst, wantrouwen en onzekerheid de boventoon voeren.

Het beleven van verbindingen of de nabijheid in het hier en nu lijken lastig te verdragen te zijn. Dat vindt ook zijn weerslag in de behandeling. De diepgaande gevolgen van schaamte en schuld kunnen niet worden verdreven door woorden alleen, transitionele ervaringen zijn nodig om een positieve betekenis te kunnen geven aan de relatie met zichzelf en aan de relatie tot anderen. In dit proces ontstaan ook weer nieuwe mogelijkheden van zelfwaardering en het aangaan van betekenisvolle relaties. In de therapie met vroeg-getraumatiseerden is dat is een enorme uitdaging, zowel voor de cliënt als voor de coach/therapeut.

De transitie gaat niet over één nacht ijs, ontdooien is vaak een langdurig proces. Deze dag ga je leren hoe je met je cliënt via opstellingen in de coachsetting één op één relatie kan maken met deze grote thema’s. De dag heeft het karakter met stukjes theorie met aansluitend oefenen.

Gegevens

Datum:
25 januari, 2020
Tijd:
10:00 - 17:00
Kosten:
€ 95
Website:
https://www.soulinstitute.eu/retreats-events/traumahealing/trauma-healing-en-seksueel-misbruik

Organisator

Soul Institute
E-mail:
info@soulinstitute.eu
Website:
www.soulinstitute.eu

Locatie

Atelier Isabella
Reutsedijk 3
Vugt, 5264 PC Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
Gebouw 3 Fort Isabella