Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Neurologie en trauma

3 december om 10:00 - 4 december om 17:00

€ 190

Deze workshop gaat over hoe Neurologie van toepassing is bij de behandeling van trauma, onze hersenen werken op een dusdanige manier dat trauma telkens opnieuw beleeft wordt, de ontwikkelingen van de Neurologie gaan heel hard naar nieuwe inzichten over hoe men trauma via therapie kan behandelen.

Drievoudige brein & Window’s of Tolerance

Deze trainingsmodule zal zich richten op de algemene theorie van de hersenen en de persoonlijkheidsontwikkeling. De dynamiek van de autonome (sensorische), limbische (emotionele) en neocorticale (mentale) gebieden in de hersenen wordt behandeld alsmede de wisselwerking tussen deze drie.

Met behulp van het didactisch concept van de “triune brain” (het drievoudige brein) en een theorie van het aanleren van vaardigheden binnen de volwassenheid, zal de training een landschap aanbieden om toegang te krijgen tot psychobiologische bronnen, zwakheden, valkuilen en strategieën.

Een belangrijk onderdeel is dat we concentreren op de limbisch-emotionele en de autonome zelfregulerende niveaus van contact, interactie en regulering. We zullen de structuren van ontwikkelingsgerichte bewegingen en contactgerichte interventies onderzoeken, evenals het gevoel van pacing, flow en nu-momenten.

Na deze tweedaagse heb je inzicht in diagnostiek met het brein, heb je enkele interventies tot je beschikking om direct toe te kunnen passen in jouw praktijk.

Gegevens

Begin:
3 december om 10:00
Einde:
4 december om 17:00
Kosten:
€ 190
Website:
https://www.soulinstitute.eu/retreats-events/traumahealing/2-uncategorised/271-workshop-neurologie-en-trauma

Organisator

Soul Institute
E-mail:
info@soulinstitute.eu
Website:
www.soulinstitute.eu

Locatie

Atelier Isabella
Reutsedijk 3
Vugt, 5264 PC Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
Gebouw 3 Fort Isabella