Pay it forwardPay it forward & Maatschappelijke projecten

 

Wat is pay-it-forward?

 

Voor mij betekent pay-it-forward dat je iets doet voor een ander waarbij je de ander een keuze mogelijkheid geeft om invulling te geven – gelang draagkracht – om de balans van geven en nemen te eren. Zo kun je bijvoorbeeld vrijwilligerswerk verrichten en betaal je in natura je sessie bij HartVerstand.

 

 

 

 

Wat houdt dat in voor jou?

In mijn praktijk bied ik een aantal plekken aan om op aangepast budget een counselingtraject in te gaan. We bespreken samen naar wat je wel kunt betalen per sessie en wat je daarnaast kan doen voor het pay-it-forward project.

Wat kan jij doen in het kader van Pay-it-forward?

Vrijwilligerswerk verrichten voor één van de aangesloten Stichtingen van Hartverstand je kunt zelf kiezen naar welke stichting jouw hart naar uit gaat of praktisch gezien welke dicht in de buurt zit. Wat ook kan is een uitwisseling direct naar HartVerstand in iets waarin jij goed bent zoals iets in social media, de tuin doen of koken. Zie hieronder de aangesloten Stichtingen.

Systemisch werken, er is een balans van geven en nemen

Het idee achter dit project is dat coaching en counseling voor elk budget mogelijk is en de balans van geven en nemen in ere blijft. Daarnaast hoop ik andere bedrijven te inspireren om dit  HartVerstand pay-it-forward concept over te nemen! Mijn website en naam vermelden op jouw website is hiervoor voldoende.

Ik geloof in Systemisch werken. In systemisch benaderen en kijken hebben we te maken met een balans van geven en nemen. Zo geloof ik er niet in dat gratis weggeven een principe is die klopt. Veel fijner is om iets terug te te kunnen doen of door te geven.

Ik ben geïnspireerd door dit mooie filmpje van een pizzeria in Amerika:
“This is no ordinary pizzeria. At Rosa’s, customers can do something very unique: pay forward slices of $1 pizza for those in need with Post-It Notes.”


artloca Logol

Art Loca is één van de zorginstellingen die aangesloten zijn HartVerstand Pay-it-forward project.
Hier kun je als je sessie bij mij afneemt je vrijwilligersdiensten aanbieden. In overleg met een coördinator vinden jullie samen een passende klus!

Over Art Loca:
Arbeidsmatige en niet-arbeidsmatige dagbesteding in Almere.

Theater | Zang | Muziek | Beeldende kunst | Het Ambacht Atelier. Veel mogelijkheden voor iedereen met een (licht-) verstandelijke beperking.

Een dynamische en inspirerende plek in Almere waar persoonlijke en artistieke ontwikkeling voorop staat.
Website van Art Loca.

Stichting Zie is 1 van de stichtingen die aangesloten zijn bij HartVerstand Pay-it-forward project.
Hier kun je als je sessie bij mij afneemt je vrijwilligersdiensten aanbieden. In overleg met een coördinator vinden jullie samen een passende klus! 

Stichting ZIE (Zorg Intensief en Epilepsie) is er voor alle gezinnen met een kind met een epilepsiesyndroom of met moeilijk instelbare epilepsie en bijkomende problematiek zoals een (dreigende) ontwikkelingsachterstand, moeilijk verstaanbaar gedrag, lichamelijke of psychische beperkingen.

“Je ziet elkaar beter met het hart. Waar het echt om gaat is met het blote oog niet te zien” De kleine Prins

Logo-stichting-zie

Website van Stichting Zie

 

Muziekidshartverstand

HartVerstand sponsort Stichting Muziekids.  Deze doet ook mee met het Pay-it-forward project. In De Kinderkliniek van het Flevoziekenhuis heeft Muziekids de ALi B Muziekstudio opgericht. In het ziek zijn en herstel is genieten van het leven van groot belang. Voor sommige is muziek een mooie uitlaatklep. Hartverstand staat hier volledig achter.

tm maart 2015 1011                                                     tm maart 2015 1007

tm maart 2015 988

Tm juni 2015 017                Tm juni 2015 027

Neem een kijkje op de website van Muziekids wat jij kunt doen? Misschien kun je gratis muziekles geven in de studio?

 

HartverstandEVN

Voor de EVN Epilepsie Vereniging Nederland heb ik op vrijwilligersbasis de zelfmanagementcursus in ziekenhuizen gegeven: Epilepsie de Baas. Deze training is speciaal ontwikkeld voor Ouders van kinderen met epilepsie. Als ervaringsdeskundige ben ik door de EVN gevraagd, opgeleid en beëdigt tot trainer.

De zelfmanagementcursus wordt nu gegeven in 5 avonden. Klik hier voor meer informatie over deze prachtige cursus!

Training Kim Lakke

Training Kim Lakke

Meer over mij